RETRO

Pietų Korėjoje bus pristatytas Lietuvos biotechnologijų sektorius

sektoriusLietuva ketina užmegzti glaudesnį bendradarbiavimą su Pietų Korėja aukštą pridėtinę vertę kuriančių technologijų srityse. Šiuo tikslu ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jovita Neliupšienė kartu su Lietuvos verslo atstovais lankosi Pietų Korėjoje, kur pristatys Lietuvos biotechnologijų ir gyvybės mokslų sektoriaus pranašumus, taip pat mūsų šalies lazerių, finansinių technologijų, startuolių, turizmo ir tradicinių pramonės sektorių potencialą.

„Pietų Korėja yra 10-oji pagal dydį ekonomika pasaulyje ir, būdama viena labiausiai išsivysčiusių pasaulio šalių, pirmauja daugelyje pramonės sričių, kuriose Lietuvos įmonės galėtų atrasti ir savo nišą. Pietų Korėja yra pasaulinė puslaidininkių, elektromobilių baterijų, informacinių ir ryšių technologijų pramonės šakų lyderė. Ši valstybė taip pat yra viena iš mūsų šalies prioritetinių rinkų, todėl norime dar labiau stiprinti santykius tarp abiejų valstybių įvairiose srityse, o viena jų – biotechnologijos ir gyvybės mokslai“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jovita Neliupšienė.

Vizito Pietų Korėjoje metu ekonomikos ir inovacijų viceministrė pristatys Lietuvos gyvybės mokslų sektoriaus potencialą biotechnologijų parodoje BIOPLUS-INTERPHEX KOREA, kurioje dalyvaus daugiau kaip 300 biotechnologijų srities bendrovių iš viso pasaulio. Šioje parodoje dalyviai bus kviečiami į spalį Vilniuje vyksiantį biotechnologijų EFIB forumą.

Pasak viceministrės, biotechnologijos ir gyvybės mokslai ženkliai prisideda prie Lietuvos ekonomikos augimo. Gyvybės mokslų sektorius yra vienas prioritetinių Lietuvos ekonomikos sektorių – 2020 m. jis sukūrė apie 2,5 proc. šalies BVP. Lietuva yra bene vienintelė Europos Sąjungos valstybė, kurioje gyvybės mokslų sektorius jau beveik dešimtmetį auga sparčiausiai ir dviženkliais skaičiais (po 16–19 proc. kasmet).

Be to, 90 proc. lietuviškos biotechnologijų produkcijos yra eksportuojama į daugiau nei 100 valstybių, o per pastarąjį dešimtmetį Lietuvos biotechnologijų sektoriaus pajamos išaugo devynis kartus – nuo 226 mln. eurų iki beveik 2 mlrd. eurų.

Kita aktuali bendradarbiavimo su Pietų Korėja sritis – lazeriai. Lietuvos bendrovės suinteresuotos didinti eksportą ir užmegzti bei sustiprinti bendradarbiavimą su šios srities partneriais iš Pietų Korėjos. 2019 m. Lietuvos lazerių eksportas į Pietų Korėją sudarė 5,513 mln. Eur, o 2020 m. – 4,825 mln. Eur.

Viešėdama Pietų Korėjoje, viceministrė taip pat sieks sustiprinti bendradarbiavimą startuolių srityje. Vizito metu Pietų Korėjos startuoliams bus pristatyta Lietuvos startuolių ekosistema ir „Startup Visa“ programa, siekiant šios Rytų Azijos valstybės startuolius pritraukti į Lietuvą. Taip pat bus siekiama praplėsti galimybes Lietuvos startuoliams įsitvirtinti Pietų Korėjos rinkoje: užmegzti naudingų ryšių, pristatyti inovatyvią savo produkciją ir paslaugas, pritraukti daugiau investicijų.

Turizmo srityje Lietuva sieks pritraukti kuo daugiau Pietų Korėjos turistų, kurių skaičius Lietuvoje sumažėjo dėl COVID-19 pandemijos. Pietų Korėjos įmonėms bus pristatyti finansinių technologijų sektoriaus pranašumai, taip pat investicijų srities galimybės – „žaliojo koridoriaus“ iniciatyva potencialiems investuotojams.

Pietų Korėjoje J. Neliupšienė susitiks ir su prekybos, pramonės, technologijų, skaitmeninimo, startuolių politikos sritis kuruojančiais Pietų Korėjos viceministrais, lankysis žinomose Pietų Korėjos bendrovėse.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode