RETRO

Vietoj baudos už važiavimą „zuikiu“ sostinėje – brangesnis bilietas kontrolės metu

bilietasVietoj baudos už važiavimą viešuoju transportu be bilieto Vilniuje keleiviai galės rinktis kitą alternatyvą – už 8 eurus įsigyti „kontrolės“ bilietą.

Savivaldybės taryba trečiadienį pritarė šiai galimybei įsigyti bilietą kontrolės metu – bilietas kainuos tiek pat, kiek pusė minimalios baudos už važiavimą neįsigijus bilieto, bet tai leis išvengti ilgesnių baudos skyrimo procedūrų.

Numatyta galimybė, kad tokį bilietą galėtų pardavinėti ne tik kontrolieriai, bet ir troleibusų bei autobusų vairuotojai.

Svarstant klausimą, kai kuriems politikams kilo abejonių, ar tai nepaskatins dalies keleivių nauja tvarka piktnaudžiauti ir nuolat važiuoti be bilieto, tikintis mažesnių išlaidų, nei įsigijus mėnesinį bilietą.

„Mėnesinis bilietas be jokių nuolaidų šiuo metu kainuoja 29 eurus. Aš ir pats esu gana dažnas viešojo transporto keleivis, mane per mėnesį kontrolė sustabdė du kartus, jei labai pasiseks, gali sustabdyti tris kartus“, – svarstė Darbo partijos frakcijos atstovas Mantas Stulgaitis.

„Mano klausimas – ar žmogus nepagalvos, kam man pirkti bilietą iš anksto, jei sustabdys mane kontrolė ir susimokėsiu tuos aštuonis eurus?“, – klausė jis. 

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ vadovas Gintaras Macijauskas pabrėžė, kad sprendimas leis efektyviau vykdyti kontrolę, tai yra nebereikės išlaipinti keleivių, rašyti jiems protokolus, tad tai leis kontrolieriams patikrinti daugiau autobusų ir troleibusų.

„Todėl šansas jus, kaip „zuikį“, pagauti bus ne trys kartai, o keturi ar penki“, – teigė jis.

Savivaldybės duomenimis, „Susisiekimo paslaugų“ keleivių kontrolieriai vidutiniškai per mėnesį surašo apie 6000 protokolų dėl važiavimo be bilieto.

Taryba taip pat pritarė galimybei įvesti naujo tipo 1, 3, 5 ir 10 dienų popierinius bilietus, skirtus turistams. Numatoma, kad jie galėtų būti parduodami specialiuose įmonės terminaluose, šie būtų įrengti sostinės vietose, kur yra dideli atvykstančių žmonių srautai.

G. Macijausko teigimu, tarybos sprendimas leis įrengti tokį bandomąjį bilietų terminalą Vilniaus oro uoste.

Šiuo metu minėtos trukmės bilietai yra tik elektroniniai – esamų ir naujo tipo bilietų tarifai nesiskirtų.

Numatoma, kad tokių popierinių bilietų nereikėtų papildomai žymėti ir jie būtų aktyvuoti jau išdavimo terminale. 

Pakeitimai įsigalios nuo rugpjūčio.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode