Sprogimas

Valstybės archyvai tampa atviresni visuomenei, plėtos edukacines veiklas

atviresniVyriausybė pritarė valstybės archyvų nuostatų papildymams, kuriuos parengė Kultūros ministerija, įgyvendindama Dokumentų ir archyvų įstatymo pataisas, sukuriančias teisines prielaidas skatinti valstybės archyvų veiklos pažangą ir jų teikiamų paslaugų plėtrą.

Lietuvos valstybės istorijos archyvo, Lietuvos centrinio valstybės archyvo, Lietuvos valstybės naujojo archyvo, Lietuvos ypatingojo archyvo, Lietuvos literatūros ir meno archyvo, Kauno regioninio valstybės archyvo, Klaipėdos regioninio valstybės archyvo, Šiaulių regioninio valstybės archyvo ir Vilniaus regioninio valstybės archyvo nuostatai papildyti svarbia kultūrinės edukacijos funkcija.

Valstybės archyvų pareiga kaupti, saugoti, tirti ir populiarinti nacionalinį dokumentų fondą susiejama su kultūrine edukacija, išskiriant ją kaip vieną iš pagrindinių funkcijų ir savarankišką dokumentų populiarinimo būdą. Tai leis valstybės archyvams toliau koja kojon žengti su laiku ir, pasitelkus šiuolaikines technologijas, tapti dar labiau prieinamiems visuomenei.

Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode