RETRO

Sostinės politikai svarstys, ar riboti fejerverkų naudojimą mieste

svarstysSostinės politikai trečiadienį svarstys, ar riboti fejerverkų naudojimą mieste, o galingesnę pirotechniką apskritai uždrausti.

Triukšmo prevencijos taisyklių pakeitimais numatyta, kad sostinėje būtų draudžiama naudoti F4 kategorijos fejerverkus bei T2 ar P2 kategorijos civilines pirotechnikos priemones.

Pasak savivaldybės, šiuos fejerverkus gali įsigyti, laikyti ir naudoti tik licencijuotos įmonės, bet ne bet kuris gyventojas.

Mažesnio galingumo pirotechnika, išskyrus vadinamąsias Bengališkąsias ugneles, būtų draudžiama arčiau nei 75 metrai nuo daugiabučių gyvenamųjų namų, taip pat savivaldybės nustatytose tyliosiose viešosiose zonose.

Vilnius maždaug prieš metus įsipareigojo kurti alternatyvą fejerverkams – pernai liepą savivaldybės taryba priėmė tai numatančią rezoliuciją. Savivaldybės teigimu, sostinė šiuo metu nebenaudoja galingų fejerverkų savo šventėse, taip pat neišduoda leidimų tokiems renginiams.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode